Як побудувати будинок своїми руками

Проживання у власному будинку далеко від міської суєти – усвідомлений вибір багатьох людей. До цього рішення часто приходять через такі яскраві переваги, як: власний сад, організована зона барбекю, комфортний дитячий майданчик на свіжому повітрі, індивідуальне місце для паркування. Тому побудувати свій власний будинок, але при цьому по-справжньому затишний та функціональний – важливий життєвий етап будь-якої родини.

Покрокова інструкція з будівництва будинку

Будівництво будинку є складним багатоступеневим процесом, над яким працюють спеціалісти різних напрямків. Якщо ви впевнені у своїх власних силах і маєте великий досвід у будівництві, то побудувати будинок своїми руками допоможе суттєво заощадити бюджет сім’ї. Головне дотримуватись існуючого алгоритму робіт, тільки таким чином можна буде виконати будівництво без зайвих помилок.

Аналізуючи, з чого розпочати будівництво будинку, проробіть спочатку низку підготовчих робіт, які надалі накладуть свій відбиток на кінцевий вигляд житла. До них можна віднести: підготовку ділянки землі, на якій зводитиметься майбутній будинок, звернення до обслуговуючих організацій з метою уточнення майбутнього підключення до комунікацій, оформлення геодезичного дослідження у спеціалізованої фірми для визначення структури ґрунту (це допоможе без ризику закласти потрібний тип фундаментної основи).