Вибираємо автокран правильно

Выбрать автокран правильно довольно сложно. Для этого необходимо знать некоторые тонкости. О них мы и расскажем в этой статье.

Вибираючи будівельний кран, перш за все, звертайте увагу на його вантажопідйомність та довжину стріли. Ці найважливіші характеристики. Але необхідно враховувати, що виробник зазвичай вказує максимально можливу вантажопідйомність на мінімальному вильоті стріли. З цієї причини слід уважно вивчити вантажні характеристики крана. Їх репрезентують у графічній формі, і вони вказують на гранично можливу масу вантажу при різних вильотах стріли. Ці форми допоможуть вибрати потрібний саме Вам кран. Вас цікавить оренда спецтехніки? Завітайте на спеціальний ресурс, щоб орендувати потрібну вам спецтехніку.

Є ще деякі характеристики, які становлять інтерес в основному для фахівців. Але на них слід звернути увагу: максимальна швидкість підйому (опускання) гака з вантажем і порожнього; режим роботи – його вимір проводиться у градусах повороту по основній осі; частота обертань поворотної частини.

Вибравши автокран з урахуванням усіх потрібних вам параметрів, слід здійснити роботи з підготовки будівельного майданчика для використання спецтехніки. Тобто, вибрати стійке та рівне місце, що віддаляється від ям і котлованів на відстані мінімум півтора розмірів глибини; уточнити габаритні розміри автокрана, звірившись із розмірами опорного контуру.