Будівельна техніка на будмайданчику

У сучасному світі для того, щоб у короткий термін якісно звести будь-яку будівлю, чи то заміський приватний будинок, чи виробничу будівлю, необхідний цілий парк будівельної техніки. Кожен вид такої техніки має своє призначення. У випадках, коли забудовник не має арсеналу необхідної будівельної техніки та обладнання, він, як правило, бере його в оренду. Це набагато вигідніше, ніж купувати все це самостійно. Яка саме техніка стане в нагоді на будівельному майданчику?

Автосамоскиди або міні-самоскиди використовуються для транспортування та швидкого розвантаження різноманітних сипких будівельних матеріалів. Це може бути керамзит, щебінь, пісок та багато іншого. Крім цього, самоскиди призначені для вивезення будівельного сміття. Подібна техніка потрібна на будь-якому будівництві. Особливо самоскиди актуальні у тих місцях, де потрібна техніка з достатньою прохідністю. Вибираючи самоскид, необхідно чітко врахувати умови будмайданчика і тип призначених для перевезення вантажів, тому розраховується необхідна вантажопідйомність техніки, а також тип перекидання кузова. Грамотні розрахунки допоможуть забудовнику максимально ефективно використовувати техніку, а також не переплачувати її простий, якщо терміни оренди неправильно розраховані.

Незалежно від масштабів запланованого будівництва (якщо це, звичайно, не дачний будиночок або не собача будка), на будмайданчику обов’язково мати будівельний кран. Це не обов’язково повинен бути величезний баштовий кран, це може бути, наприклад, невеликий автокран, який легко справляється з невеликими обсягами робіт, наприклад, при будівництві приватного будинку або невеликого котеджу. Якщо виконання проекту необхідний великий баштовий кран, зазвичай, він береться у найм на тривалий термін.