Для тих, хто будує елітний заміський будинок

Елітній будинок за містом – що воно є, і які наймодніші тенденції при його будівництві?

Проект елітного заміського будинку повністю відрізняється від будівництва за типовими проектами заміських будинків.

Тут же, як у будь-якому творчому процесі, багато залежить від взаєморозуміння замовника, архітектора та будівельників. Однак мало просто вкласти солідну суму в престижну ділянку та виділити чималі капітали на проектування та будівництво. Головне – виявити фантазію при розробці плану елітного заміського будинку та точно усвідомити, чого Ви очікуєте.

Вибір матеріалу
Елітний будинок може бути побудований з будь-якого матеріалу. Незважаючи на це, краще віддати перевагу природному матеріалу з елементами індивідуального виготовлення під конкретним замовником. Хоча для кожного правила є виняток: наприклад, на складну багаторівневу покрівлю може погано лягти натуральна черепиця, але добре підійде щось пластичне. Для будівництва елітного заміського будинку потрібно вибрати якісний, надійний та екологічно безпечний матеріал.

Основні вимоги
Насамперед елітарність будинку визначає ділянку, де вона стоятиме. Ландшафт навколо має повністю задовольняти естетичні запити майбутніх мешканців.

Місце, де будуватиметься будинок, має бути бездоганним з погляду екології, а середовище має відрізнятися соціальною однорідністю.

Газ, вода, електрика, каналізація, зручні під’їзні шляхи та засоби зв’язку – від телефону до виділеної лінії високошвидкісного доступу до Інтернету – обов’язкові. Будинок має бути оснащений інженерним обладнанням відомих брендів. У ньому має бути так само тепло, затишно та комфортно, як і у міській елітній квартирі.

Фахівці ринку заміської нерухомості прогнозують, що незабаром у кожного будинку буде власна інфраструктура, але система охорони та деякі об’єкти (наприклад, дитячий майданчик, фітнес-зал) будуть загальними.

Профілактика всіх систем життєзабезпечення, своєчасний ремонт, охорона та система відеоспостереження – обов’язкова вимога. Фасад, скління та покрівля мають бути вимиті, а ділянка – мати доглянутий вигляд.

Модні тенденції проектів заміських будинків
Сьогодні у заміському будівництві явно простежується архітектурна лаконічність фасадів. Часто основна увага орієнтована на частину будівлі, яка звернена до внутрішнього двору, а не до лицьової частини.

Архітектори приділяють більше уваги особливостям ділянки. Оскільки не всі гарні будинки мають великі ділянки, важливо знайти оптимальну форму та розташування будинку.

Патіо та великі криті балкони дозволяють господарям у будь-яку погоду з комфортом перебувати на свіжому повітрі.

Великі вікна у житловій зоні. Іноді замість вікон ставлять скляні розсувні двері від підлоги до стелі або панорамне елітне скління, яке дозволить бути ближче до природи. Сучасні віконні профілі вирішать проблему збереження тепла в будинку за будь-якого розміру вікон.

У найбільш дорогих і елітних заміських будинках дерево використовують як елемент декору, а не як несучу конструкцію. Однак у країнах зі схожим кліматом, таких як Канада, США та Німеччина більшу частину житлового ринку становлять екологічні та довговічні (за рахунок нових технологій просочення) дерев’яні будинки. Вітчизняний елітний сектор лише починає звертати увагу на дерев’яні будови.

Серед нових елітних заміських будинків багато модерну, хоча багато архітекторів вже відмовляються від перенасичених фасадів і при формуванні зовнішнього вигляду виходять із зручності згідно з планом заміського будинку.

Модним стало підкреслювати «природність» будинку за рахунок поєднання елементів дерева, штучного чи природного каменю, фактурної штукатурки, пофарбованої у спокійні тони.

Дахи стають все більш пологими. Якісна конструкція покрівлі при невеликому нахилі даху не дасть їй провалитись під шаром снігу. Пологі і навіть плоскі дахи дозволяють повніше використовувати можливості мансардних приміщень і збільшувати площу в планах заміських будинків, змінювати силует будівлі.