Крани-маніпулятори

Область застосування таких вантажопідіймальних машин та механізмів, як бортові крани-маніпулятори надзвичайно широка. Даний тип вантажопідіймальних кранів дає можливість перевозити та евакуювати будь-які важкі вантажі, тому що з його спеціальним краном, встановленим на шасі зробити роботи з розвантаження та навантаження дуже зручно. Його орендують для перевезення гаражів, побутівок, великих дерев та інших громіздких будівельних матеріалів. З їхньою допомогою легко здійснити монтаж різних конструкцій. Його особлива перевага в тому, що будь-яке розвантаження, навантаження, встановлення або монтаж можна проводити прямо на місці, як би важко воно не було.

Види вантажопідйомних машин
Бортові крани-маніпулятори
Дані машини на вантажних автомобілях можна використовувати як при розвантаженні, так і при завантаженні вантажів замість мостових, козлових вантажів у контейнерах і пакетах з підприємств-виробників на будівельні об’єкти. Вони допомагають:

скоротити кількість автотранспорту, що залучається, в 2 рази,
скоротити стрілових самохідних кранів, що залучаються,
зменшити чисельність водіїв автотранспорту,
скоротити термін доставки вантажу на призначене місце.
Влаштування крана-маніпулятора
Конструкція даного крана змонтована на автомобілі між кузовом та кабіною. Завдяки цьому встановлювати його можна в будь-якому місці автомобіля, при відповідному незначному доопрацюванні. Наприклад, це можна зробити як ззаду, так і в середині кузова.