Крани-трубоукладальники

Крани широко використовуються на виробництві, будівництві та транспорті. Вантажопідйомні машини та механізми є складовою будь-якого типу виробництва, оскільки обслуговують усі види технологічних процесів.

Кран-трубоукладач – це конструкція, що відповідає всім ГОСТам, технічним умовам таким параметрам, як: момент вантажопідйомності, стійкості та габаритним розмірам, оснащена стрілою, яка зазвичай встановлюється з лівого боку по ходу машини та гаком.
Дана підйомно-транспортна машина завдяки своїй конструкції забезпечує підйом і опускання гака і стріли; операції зі зміни рівня підйому вильоту гака; збільшення та зменшення довжини стріли, а також одночасне піднесення та опускання гака зі збільшенням або зменшенням довжини стріли.

У комплектації крана-трубоукладача вказується:

частота технічного обслуговування та ремонту;
методи усунення пошкоджень металоконструкцій;
способи регулювання гальм;
список деталей до швидкого зношування;
заходи безпеки у разі аварії;
гарантійний термін експлуатації.
Даний вид крана проходить часткове технічне обстеження не менше одного разу на рік, повне перевірка – не менше двох разів на три роки.

Кран-трубоукладач обов’язково повинен бути оснащений пристроєм для буксирування, а ходовий механізм – гальмом стоянки. З метою безпеки, така підйомно-транспортна машина обладнується пристроями для автоматичної зупинки підйому гака та зміни вильоту стріли.

Незалежно від типу вантажопідіймального крана, для захисту від перекидання, оснащується обмежувачем вантажопідйомності, який може автоматично припиняти підйом вантажу в критичній ситуації.